Onze gemeente, Soest-Baarn zoekt een nieuwe predikant!

We zijn een gemeente met ruim 150 leden verspreid over de dorpen Baarn, Maartensdijk, Eemnes en Soest. Ons kerkgebouw staat midden in Soest. Amersfoort en Hilversum liggen op fietsafstand, Utrecht is goed bereikbaar met OV en snelweg.

We zijn de Heer dankbaar dat na een periode van krimp, weer aan het groeien zijn, mee dankzij de komst van een aantal jongvolwassenen. In het afgelopen jaar hebben we als gemeente nagedacht over wat voor gemeente we willen zijn en blijven/worden en kwamen uit op de volgende schets (deze kenmerken zijn niet alomvattend dus):

• We zijn Bijbelgetrouw, met veel actieve bijbelstudieverenigingen
  • We zijn warm, gastvrij en prettig, met oog voor gasten en nieuwe leden
  • We zijn klein, maar met grote onderlinge betrokkenheid
  • We zijn divers qua leeftijd en denkbeelden, maar samen gericht op groeien in geloof
  • Er zijn veel verschillende gaven en talenten aanwezig in onze gemeente: muzikaal (o.a. kerkmusicus), kinder- en jongerenwerk, technisch, beeldende kunst.  Uitgangspunt is dat iedereen zijn gaven in mag zetten om de gemeente te dienen
  • Er is een sterke wens om ook kerk naar buiten te zijn
  • Waar verandering nodig is zoeken we een weg, maar zoeken niet de verandering om de verandering

Wat verwachten we van een voorganger? Niet een alleskunner, maar wel iemand die herder wil zijn. Iemand die:

• Beroepbaar gesteld is binnen de GKv en/of NGK, dan wel kandidaat is in een van deze kerken;
  • Preekt vanuit de Bijbel en in staat is maatschappelijke thema’s met de bijbel te verbinden;
  • Gemeenteleden wil en kan betrekken bij kerkdiensten en liturgie (benutten van diverse talenten in gemeente) en bij kerkelijk werk in brede zin;
  • Samenbindend is, in staat de onderlinge betrokkenheid te blijven stimuleren;
  • In staat jong en oud aan te spreken, te bemoedigen en erbij te betrekken;
  • Gericht naar buiten, met oog voor samenwerking met andere plaatselijke kerken/organisaties en daar ook initiatief in wil nemen.

Voelt u zich aangesproken door deze profielschets (met de nadruk op schets) dan komen we graag met u in contact.

U kunt uw belangstelling kenbaar maken aan de beroepingscommissie (dit kan uiterlijk tot 11 januari 2021)