ds. J.W. Sonneveld online dienst
jan 16 2022 @ 10:00 – jan 16 2040 @ 11:15

Luister live mee via de kerktelefoon of
kijk mee via ons YouTube kanaal

Votum en zegengroet
NLB 221: 1 en 2: Zo vriendelijk en veilig als het licht
NLB 221: 3
Lezen: Johannes 15: 9 – 17
Kindermoment
Zingen: GK 234: Als je bidt
Lezen: 1 Johannes 5: 13 – 15
Woordverkondiging
Zingen: Psalm 91: 1 en 8
Avondmaalsviering
Lezen formulier 4 (Instelling, Christus gedenken, Uitnodiging en terugwijzing)
Zingen: GK 184: 1: Heer, wij komen vol verlangen
Zingen: GK 184: 2
Viering
Zingen: GK 184: 3
Dankgebed en voorbede
Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie (H.A.)
Zingen: Geloofsbelijdenis op melodie LB 429 (zie bijlage)
di
Gebedsbijeenkomst in de Emmakerk
jan 18 @ 19:30 – 20:00

Doe mee aan de Week van gebed voor eenheid 2022

De internationale Week van Gebed voor eenheid wordt gehouden van 16-23 januari. Wereldwijd worden gebedsbijeenkomsten belegd door christenen van allerlei christelijk kerken en denominaties, die elkaar willen vinden in gebed. Tijdens deze week bidden wereldwijd miljoenen christenen mee voor elkaar en voor de samenlevingen waarin zij wonen en werken. In Nederland wordt de Week van Gebed georganiseerd door de Raad van Kerken Nederland en MissieNederland.

Het thema Licht in het duister verwijst naar de ster van Bethlehem uit Mattheüs 2. Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Mattheüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen.

Op de website www.weekvangebed.nl vindt u een overzicht van de kerken in Nederland die meedoen aan deze Week van gebed. Ook in Soest worden gebedsbijeenkomsten gehouden, georganiseerd door verschillende kerkgenootschappen. De bijeenkomsten van maandag, dinsdag en vrijdag zijn digitaal te volgen; de links vindt u in de tabel.

De bijeenkomst van woensdag is een middagbijeenkomst in de Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 2 in Soest. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die wil. Uiteraard worden de coronarichtlijnen gevolgd. Op donderdagavond zullen er in Soest gebedswandelingen plaatsvinden, waar we bidden voor Soest. Leuk als u mee wilt doen! Wilt u meer weten of meedoen, geeft u dan op bij ds.c.havelaar@kpnmail.nl.  U krijgt dan meer informatie.

Zo is er hopelijk voor iedereen de mogelijkheid om aan een of meerdere bijeenkomsten mee te doen. Aarzel niet om in te schakelen of u aan te melden, u bent van harte welkom!

17 januari Evangeliegemeente 19.30 uur Julianakerk https://youtu.be/PmZw16vRnmE
18 januari Protestantse Gemeente Soest 19.30 uur Emmakerk https://www.geloveninsoest.nl/viering

19 januari RK Parochie Martha en Maria 16.00 uur Petrus en Pauluskerk Live viering met aanwezigen
20 januari Protestantse Gemeente Soest 19.30 uur Diverse locaties in Soest Gebedswandelingen*ds.c.havelaar@kpnmail.nl
21 januari Gereformeerde kerk vrijg. Soest-Baarn 19.30 uur Schuilplaats https://www.youtube.com/c/GkvSoestBaarn

*Gebedswandeling

Samen wandelen door Soest en bidden. Hoe mooi zou dat zijn! In de week van gebed vindt op donderdagavond 20 januari een gebedswandeling plaats. Op een aantal plaatsen in Soest staan tussen 19.45u en 20.45u vuurkorfplekken waar koffie/thee met een lekkere koek klaar staat en de bijbel open ligt. Je kunt naar zo’n plek toelopen. Een alternatief is om met een aantal mensen thuis te bidden. Wil je je opgeven voor wandelen of thuis bidden? Stuur een email voor donderdag naar ds.c.havelaar@kpnmail.nl

Dan sturen we meer informatie toe: over wat je kunt bidden en waar de vuurkorven staan.

wo
Gebedsbijeenkomst in de Petrus en Paulus kerk
jan 19 @ 16:00 – 16:30

do
Gebedswandelingen voor jong en oud
jan 20 @ 19:30 – 20:00

Gebedswandeling

kindergebedswandeling

vr
Gebedsbijeenkomst in de Schuilplaats.
jan 21 @ 19:30 – 20:00

ds B. Luiten em. Amersfoort-de Horsten